Logo_niet_voor_nieuwsitems_mbo_raad
De websites mbostad.nl en beroepeninbeeld.nl zijn grondig vernieuwd, aan elkaar gekoppeld en opnieuw gelanceerd. De websites bieden vmbo- en havoleerlingen uitgebreide informatie over alle mbo-opleidingen en beroepen en helpen hen een goede studie- en beroepskeuze te maken. De websites zijn vernieuwd tijdens het LOB project, zo meldt de MBO-Raad. 
 
Naar aanleiding van de lancering van de vernieuwde websites heeft de MBO-Raad promotiemateriaal naar meer dan 1.100 locaties van het voortgezet onderwijs gestuurd. De sites zijn namelijk geschikt voor de loopbaanoriëntatie- en begeleiding die op het voortgezet onderwijs aan de leerlingen geboden worden en door middel van naamsbekendheid hoopt de MBO-Raad dat scholen hun leerlingen gaan verwijzen naar de websites. 
 
De leerlingen kunnen op mbostad.nl alles te weten komen over de zestien domeinen van het mbo. Bij elk domein staat een overzicht van de beroepen die na de opleiding gedaan kunnen worden. Elk beroep wordt beschreven en visueel ondersteund met een beroepsfilmpje. De website biedt nu ook de mogelijkheid om bij elk beroep een schoollocatie in de buurt de zoeken. De doelgroep van de website zijn vo-leerlingen tussen de 12 en 16 jaar en hun ouders. 
 
Op beroepeninbeeld.nl kunnen leerlingen meer informatie vinden over een beroep. Op deze websites worden onder andere de stage- en beroepskansen in de regio getoond. De doelgroep van deze site is 16- tot 21-jarigen. De beide websites sluiten nu inhoudelijk bij elkaar aan. De MBO-Raad en S-BB zorgen er daarnaast voor dat de websites up-to-date gehouden worden.
 
Promotiemateriaal voor de websites is hier verkrijgbaar. 
 
© Nationale Onderwijsgids