Logo_logo
Het Winkelcentrum Zaailand wordt op vrijdag 14 november gevuld met jonge ondernemers. Naast de reguliere winkels zullen er zo’n 11 kraampjes staan die worden bemand door studentondernemers uit Friesland. Zij zullen die dag hun koopwaar aan de man brengen tijdens de regionale marktdag van Jong Ondernemen, de stichting die onderwijs en ondernemers bij elkaar brengt. Dit meldt Jong Ondernemen. 
 
Ondernemen leer je niet uit een boekje. Dat leer je door het te doen! Dat vindt Jong Ondernemen, de aanbieder van praktische ondernemerschap programma’s voor het onderwijs. Een van de onderdelen van de programma’s is de marktdag, een voor iedereen toegankelijke verkoopdag waar de studentondernemers ervaren hoe ze hun producten en diensten het beste aan de man kunnen brengen.
 
Vrijdag 14 november zullen 11 student bedrijven hun producten aanbieden in Winkelcentrum Zaailand te Leeuwarden. Grote publiekstrekkers dit jaar zijn onder meer: de studiehulp, de laptopsticker en een decolleté-portemonnee.
 
Jong Ondernemen biedt via digitale onderwijsprogramma’s scholieren van basis- tot wetenschappelijk onderwijs de kans om al doende het ondernemerschap te ontdekken. En dat is hard nodig, want jongeren overwegen al te weinig het entrepreneurschap als serieuze carrièremogelijkheid. Op zowel mbo- als hbo-niveau runnen de studenten van Jong Ondernemen een jaar lang hun eigen bedrijf. Onder begeleiding van een docent en een ondernemer schrijven de jonge ondernemers een bedrijfsplan, denken ze na over promotie en brengen ze hun eigen, vaak innovatieve product of dienst op de markt.
 
De studentondernemers worden de veertiende november beoordeeld door een vakjury. Deze jury reikt aan het eind van de middag de prijzen uit voor de studentenbedrijven die qua presentatie, klantbenadering en overall concept het meest overtuigen. De marktdag vindt plaats van 10.00 tot 16.00 uur. Toegang is gratis.
 
© Nationale Onderwijsgids