Normal_bso_de_stulp_036
De Alkmaarse wethouder Elly Konijn (D66) heeft donderdagmiddag de expositie Kinderpret geopend. Op de expositie zijn kunstwerken van kinderen van de buitenschoolse opvang Stulp te bewonderen. Onder begeleiding van leerlingen van het ROC Horizon College hebben de kinderen bijna 50 kunstwerken gemaakt. BSO Stulp is onderdeel van Stichting Kinderopvang Alkmaar (SKOA).
 
Achttien leerlingen van de mbo-opleiding Pedagogisch Werk hebben ruim tien kinderen (4-12 jaar) van BSO Stulp begeleid bij het maken van de kunstwerken. Doel voor de leerlingen van het Horizon College is om te leren hoe je een expositie met jonge kinderen organiseert. Elke week kregen de leerlingen van het Horizon College instructie over een activiteit die ze vervolgens een week later bij de BSO in de praktijk brachten. Zo zijn er onder meer boetseerwerken, tekeningen en bomen gemaakt. Ook is er een nieuwe kroon voor koning Willem-Alexander ontworpen. 
 
Wethouder Konijn was onder de indruk van de gemaakte kunstwerken. Ze benadrukte dat het belangrijk is voor kinderen om zich al op jonge leeftijd creatief te ontwikkelen. ‘Dat ze hierbij geholpen worden door leerlingen van het Horizon College vind ik bijzonder. Zowel de kinderen als de leerlingen van de opleiding Pedagogisch Werk leren er veel van, het mes snijdt dus aan twee kanten,’ aldus de wethouder.
 
Tijdens de opening organiseerden leerlingen van het Horizon College verschillende activiteiten voor de kinderen. Zo konden de kinderen onder meer kunstkaarten en toverdrankjes maken. Na de opening is de expositie nog twee weken te bezichtigen voor ouders en familie.
 
© Nationale Onderwijsgids