Logo_274761_fullimage_2005_gemeente_beuningen_528x296

De burgemeester en wethouders van het Gelderse dorp Beuningen willen de basisscholen tot integrale kindcentra (IKC's) maken. In de nieuwe centra moeten primair onderwijs en kinderopvang intensief gaan samenwerken. Het college van B&W doet het voorstel aan de gemeenteraad uit ontevredenheid over de bestaande brede school in het dorp.

Brede school De Fontein in Beuningen bestaat deze maand tien jaar. De school bestaat uit vijf partners: basisschool De Fontein voor primair onderwijs, Peuteropvang Beuningen en GO for Kids voor kinderopvang, ROC Nijmegen voor volwassen educatie en Vluchtelingenwerk Oost Gelderland. Na een kritische evaluatie is het gemeentecollege van mening dat het aan een goede samenwerking bij de vijf partners ontbreekt. “Het is meer een bedrijfsverzamelgebouw dan een brede school”, zegt wethouder Hans Driessen.

Om de samenwerking te verbeteren wil de gemeente De Fontein en andere basisscholen in het dorp  omvormen tot IKC's. Bovendien wordt de subsidie van De Fontein teruggeschroefd van 45.000 euro per jaar naar 20.000 euro per jaar. In 2017 moet de transformatie van De Fontein naar een integraal kindcentrum voltooid zijn. Het bestuur van De Fontein wil niet reageren op de berichtgeving.

© Nationale Onderwijsgids