Normal_studiekeuze
Tijdens een voorlichtingsbijeenkomst over maatschappelijke stage op dinsdagavond reikte wethouder Hans Versluijs van Vlaardingen het nieuw ontwikkelde en gratis jongerentalentenspel ‘Ontdek je talent!’ uit. De bijeenkomst vond plaats op het Groen van Prinstererlyceum en was voor leerlingen van de Vlaardingse Lentiz-scholen en hun ouders. Dit meldt de Gemeente Vlaaringen.
 
Bij het spelen van het spel ontdekken de leerlingen welke kwaliteiten ze hebben en ook bij welke organisaties ze dan het beste aan de slag kunnen gaan en hoe ze een organisatie moeten benaderen. Met dit spel worden de leerlingen dus geholpen bij het zoeken en vinden van een maatschappelijke stage en/of vrijwilligerswerk.
 
De wethouder reikte het spel uit aan leerlingen en stagecoördinatoren die hebben meegewerkt om het spel te ontwikkelen. Na de uitreiking speelde hij het spel met enkele leerlingen en bezocht de stagemarkt
 
Het jongerentalentenspel is nieuw en het eerste Nederlandse spel over de maatschappelijke stage. De aanleiding voor het ontwikkelen is dat diverse Vlaardingse scholen aangaven door te willen gaan met de maatschappelijke stage, ondanks de afschaffing van de verplichte maatschappelijke stage. De gemeente wil deze scholen stimuleren en hiermee helpen door het aanbieden van dit gratis spel. Het Servicepunt Vrijwilligers van de gemeente Vlaardingen heeft ‘Ontdek je talent!’ ontwikkeld voor Vlaardingse scholen en (vrijwilligers)organisaties.
 
© Nationale Onderwijsgids