Normal_download__2_
Cassandra Winkels is op donderdag uitgeroepen tot Landelijke Uitblinker mbo 2014. De verpleegkundige-in-opleiding van ROC A12 werd tijdens de finale op het dertiende Uitblinkersgala mbo in 's-Hertogenbosch gekozen als beste ambassadeur voor het mbo. Winkels deed samen met 46 andere uitblinkers mbo mee aan de landelijke verkiezing. Dit meldt organisator van het evenement, de MBO-Raad. 
 
De 47 uitblinkers uit het mbo onderscheiden zich van andere studenten doordat ze tijdens hun opleiding of stage iets extra's hebben gebracht. De 10 uitblinkers met de meeste internetstemmen plaatsen zich voor de finale, die gisteren gehouden werd. De afgelopen maanden kon iedereen een stem uitbrengen op zijn of haar favoriete uitblinker. Er werden ruim 41.000 stemmen uitgebracht; een absoluut record, aldus de MBO-Raad. In 2013 kwamen er maar 30.000 stemmen binnen. 
 
Op 9 oktober werd de top 10 van finalisten teruggebracht naar een top 4 tijdens een serie van speeddates.  De vakjury, bestaande uit juryvoorzitter Jan van Zijl, zangeres Sharon Doorson en JOB-voorzitter Michiel Steegers, koos vervolgens Cassandra als winnaar. Winkels won een speciale award en een geldprijs van € 2.500,- die zij mag besteden aan een opleiding of stage die haar vakmanschap vergroot.  
 
© Nationale Onderwijsgids