Normal_groenhorst_groenhorst_maakt_er_een_beestenboel_van

Met een trailer vol dieren op bezoek bij ouderen, dat is wat klas 3b van Groenhorst Velp op 7 oktober onderneemt. Samen met hun docent dierverzorging, Remco van der Bolt, bezorgen zij de ouderen in bejaardentehuis De Biesdel, een onvergetelijke ochtend.

Initiatief voor deze ludieke actie ligt bij mevrouw Dijkstra van de Biesdel. Zij nodigde Groenhorst Velp samen met de pony, de hond, konijnen, cavia’s en wat andere kleine dieren uit om de bewoners te bezoeken. Dinsdag 7 oktober om 10.00 uur arriveren de bijzondere genodigden met hun begeleiders in de aula, waar bewoners hen kunnen ontmoeten.   Dergelijke ‘aaiprojecten’ worden door diverse instanties in het hele land gehouden omdat het fantastisch is om te zien hoe de ouderen reageren, opleven en genieten van de warmte en zachtheid van de dieren. In het kader van de maatschappelijke stage is het voor leerlingen een mooi leermoment.. Het bezoek van de Groenhorstdieren met hun verzorg(st)ers duurt ongeveer een uur anders wordt het te lang voor zowel de dieren als de bewoners.

Meer informatie over de  school en opleidingen is te vinden op www.groenhorstvelp.nl en www.facebook.com/groenhorstvelp. Meer informatie over de Biesdel; http://www.innoforte-zorg.nl/de-biesdel.html

© Nationale Onderwijsgids