Normal_studenten_klas_lokaal_les

In februari 2015 start een nieuwe school in Den Bosch: de Dutch Innovation School (DIS). De Initiatiefnemers van de school, beide werkzaam bij de HAS Hogeschool, willen een alternatief bieden voor het bestaande mbo en hbo onderwijssysteem. Vrijdagmiddag 10 oktober is er om 15:00 uur een informatiebijeenkomst in Brasserie de Gruyterfabriek. Belangstellenden kunnen dan kennismaken met een onderwijsaanpak die zich wil richten op talentontwikkeling.

Een groep van ondernemers, docenten en ervaringsdeskundigen heeft de handen ineen geslagen om een geheel nieuw onderwijsconcept te creëren. De groep is van mening dat het huidige middelbare en hogere beroepsonderwijs onderwijssysteem te weinig ruimte laat voor de ontwikkeling van unieke persoonlijke talenten.

De DIS is een coöperatieve school die zich richt op de eigen kracht, het talent en de authenticiteit van iedere jong volwassene in de leeftijd van 17 tot 23 jaar. Het is een learning community waarin bijzondere talenten van jongeren aandacht krijgen en verder ontwikkeld kunnen worden. Vaak gaat het om talenten die in het reguliere onderwijssysteem onvoldoende worden gezien of waarvoor onvoldoende ruimte bestaat ze te ontplooien. Dit is een van de oorzaken waarom sommige jongeren zich niet thuis voelen in het onderwijs. De DIS wil deze jongeren een alternatief bieden.

De initiatiefnemers zijn Evert-Jan Ulrich en Joris van de Loo. Naast de DIS zijn beiden werkzaam bij HAS Hogeschool als lector Innovatie & Ontwikkeling respectievelijk hogeschooldocent.

© Nationale Onderwijsgids