Logo_onderwijs_beurs_noord

Al dertig jaar komen aankomend studenten naar de jaarlijkse Onderwijsbeurs in de Groningse evenementenhal Martiniplaza. Dit jaar zijn voor het eerst de grootste noordelijke scholen echter niet te vinden op de beurs. “Internet heeft de taak van studievoorlichting overgenomen”, is de redenatie. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

Mbo-scholen Noorderpoort, het Alfa-college, AOC Terra en Menso Alting hebben de Onderwijsbeurs afgezegd, evenals de Hanzehogeschool Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen. De opleidingsinstellingen zien geen toekomst meer in deze vorm van voorlichten. De scholen willen jongeren en middelbare scholieren gerichter gaan voorlichten. Met bijvoorbeeld proefcolleges en meeloopdagen opdat de aankomende studenten kunnen zien en ervaren wat de opleiding inhoudt.

De organisatie van Onderwijsbeurs, Organisatiegroep Zuid uit Gelrop, is zeer teleurgesteld dat de de belangrijke grote scholen uit het noorden stuk voor stuk afhaken. “We hopen dat ze volgend jaar alsnog mee doen”, zegt een woordvoerster van de organisatie. De Onderwijsbeurs in Martiniplaza vindt plaats op 3 en 4 oktober oktober. Opleidingen uit heel Nederland staan met een stand op de beurs om jongeren te helpen met hun studiekeuze. Ook kunnen bezoekers deelnemen aan lezingen en workshops. De Nationale Onderwijsgids is dit jaar nog wel aanwezig op de beurs. 

© Nationale Onderwijsgids