Logo_cas_spijkers_csa_twente_kok_horeca

Het schooljaar is voor de studenten van de Cas Spijkers Academie (CSA) Twente goed begonnen. Afgelopen weekend hebben zij hun kookkunsten vertoond tijdens het bijzondere event ‘Chef’s Revolution’ bij de Librije in Zwolle. Topchefs uit Europa waren bijeen op het gastronomisch event met demo’s, kookwedstrijden en de boerenmarkt van Jonnie en Térèse Boer. Studenten van de CSA Twente hebben gerechtjes gemaakt voor de genodigden.

Gisteren ontvingen vijf studenten het speciale Cas Spijkers Academie diploma. Dit diploma komt nog naast de mbo-diploma’s voor Zelfstandig werkend kok en Gespecialiseerd kok. Het is een hele prestatie voor de studenten om zover te komen. In totaal heeft hun opleiding 4 jaar geduurd. Daarnaast ontvangen vier studenten nog het diploma Zelfstandig werkend kok op niveau 3. Voor alle studenten is een mooie toekomst weggelegd. Een aantal heeft een baan overgehouden aan de stageplaats, een aantal is uitgewaaid over Nederland en sommigen studeren door.

De Cas Spijkers Academie Twente heeft uit de castings van het voorjaar weer een nieuwe lichting studenten mogen ontvangen. Op 22 september is voor hen de officiële kick-off van het schooljaar. De nieuwe studenten worden dan met hun ouders en leerbedrijven verwacht in het schoolrestaurant van de CSA Twente in Almelo en krijgen informatie over het werken op de academie. Vanzelfsprekend wordt er voor hen gekookt. Die eer is aan de studenten die al langer op de academie zitten.

De Cas Spijkers Academie Twente leidt studenten op voor gerenommeerde restaurants in en buiten Twente. Voor het volgen van de opleiding is een BBL-werkplek van minimaal 20 uur per week noodzakelijk. De CSA Twente is trots op het feit dat onze studenten zijn ondergebracht bij erg mooie horecazaken, waaronder 11 sterren restaurants met in totaal 18 Michelin sterren.

© Nationale Onderwijsgids