Normal_copyright_stockfreeimages_sport_schoenen_peuter_baby_

Het Alfa-college uit Groningen en het Friesland College uit Leeuwarden gaan samenwerken. De onderwijsinstellingen gaan het aanbod van keuzevakken voor de sportopleidingen van de scholen op elkaar afstemmen. Op 10 september ondertekenen ze het samenwerkingsconvenant. Dit meldt NU.nl. 

De scholen gaan kennis met elkaar delen en het onderwijsprogramma op elkaar afstemmen. Op die manier willen de scholen ervoor zorgen dat het sportklimaat in Noord-Nederland bevorderd wordt doordat er een hoogwaardig aanbod aan sportopleidingen is. Het Alfa-college en het Friesland College waren tot op heden concurrenten. Door samen te werken hopen beide colleges echter beter in te kunnen spelen op de razendsnelle ontwikkelingen in de sport. 
 
Voor de leerlingen houdt de samenwerking in dat zij, afhankelijk van hun keuzevakken, deel van hun opleiding ofwel in Groningen ofwel in Leeuwarden moeten volgen. Wanneer de studenten zich willen specialiseren in watersport of schaatsen komen ze terecht bij het Friesland College. Het accent van de opleiding in Groningen komt te liggen op judo en sneeuwsporten. Met een keuzevak kunnen studenten zich specialiseren en een officieel bondsdiploma als instructeur of trainer behalen.
 
© Nationale Onderwijsgids