Een van de ontwerpen van studenten mbo van de HMC in woonmall Alexandrium (foto: Hout- en Meubileringscollege)

Vanaf 6 september is Woonmall Alexandrium gastheer van een bijzondere expositie van twintig afstudeerprojecten die door examenleerlingen van het Hout- en Meubileringscollege (HMC) zijn afgerond. Bezoekers van het winkelcentrum mogen hun stem uitbrengen op hun favoriete ontwerp. De winnaars ontvangen de Woonmall Publieksprijs 2014 en een cheque ter waarde van 500,- euro.

De zelfstandige MBO-vakschool leidt leerlingen op voor beroepen in de richtingen interieur & wonen, meubel & hout en design & modeaccessoires. Peter van der Arend van het HMC: “Ruim 250 eindexamenprojecten werden dit jaar bekeken en beoordeeld door oud-leerlingen en door het bedrijfsleven. Van beide categorieën, interieurontwerp en meubelontwerp, hebben zij de meest in het oog springende projecten geselecteerd. De samenwerking met Woonmall Alexandrium is zo opgezet dat de twintig gekozen projecten speciale aandacht krijgen in het atrium van het winkelcentrum.”

Shirley Udo, marketing manager van Woonmall Alexandrium: “Bezoekers van Woonmall Alexandrium worden uitgedaagd om op hun favoriete werkstuk uit beide categorieën te stemmen. De Woonmall Publieksprijs 2014 wordt op 28 september in het Atrium uitgereikt. Wij kijken er naar uit de twee cheques van €500,- aan de winnaars uit te reiken. Het is een bijzondere publiekprijs waarbij bezoekers ook nog in de prijzen kunnen vallen. De bezoekers die hun stem uitbrengen maken kans op een cursus interieurstyling geheel verzorgd door het HMC.”

© Nationale Onderwijsgids