Normal_bouwvakker_bouw_bouwpersoneel

Op donderdag hebben ruim 200 leerlingen van het Deltion College werkkleding en – schoenen in ontvangst mogen nemen. De Stichting Vrienden van Elektro- en Installatietechniek en de Stichting Werktuigbouw leveren de kleren. De stichtingen proberen de instroom van jongeren binnen technische bedrijven te stimuleren. Dit meldt Cobouw. 

De kleren en schoenen zijn geschonken aan leerlingen van de opleidingen Middenkader Engineering, Allround Operationele Techniek en Elektrotechnische Industriële Producten en Systemen. De materialen worden beschikbaar gesteld door twee stichtingen; zij doen dit omdat ze denken dat er binnen bedrijven plek is voor technische en gemotiveerde jongeren.
 
De bekostiging van de werkkleding, schoenen en examengelden VCA is beschikbaar gesteld vanuit de InstalPush- en MetalPush-regeling. Dit zijn regelingen die in het leven zijn geroepen om de kwaliteit van stageprocessen in het mbo te waarborgen. Bij deze regelingen sluit het Deltion een samenwerkingsovereenkomst met een bedrijf op het gebied van stages. De partijen maken daarbij onder meer afspraken over de invulling van stageplekken, de begeleiding van de student en de beloning die deze voor zijn werk krijgt.
 
 © Nationale Onderwijsgids