Logo_roc_logo

Tijdens de jaarlijkse Dong Energy Solar Challenge heeft het team van het ROC van Amsterdam (ROCvA) de tweede plaats bereikt. Studenten van het MBO College Noord en Westpoort en het Solarteam ROCvA namen het op tegen geduchte concurrentie uit binnen- en buitenland. Aan de zonnebootrace deden dit jaar veertig internationale teams mee. 

Voor het eerst liep de route ook door Groningen, van Blauwestad naar Leeuwarden. De snelste boot deed er iets meer dan zeven uur over om de eindstreep te halen. Studenten Werktuigbouwkunde van het MBO College en het Solarteam ROCvA deden mee in categorie B, twee personen in een boot.

Ondanks flinke concurrentie wist het team de tweede plaats te bereiken. Poolse studenten van de Gdansk University of Technology werden eerste, het team van de Hogeschool van Amsterdam derde.

De zonnebootrace werd in 2005 bedacht onder leiding van onder meer professor Wubbo Ockels van de TU Delft. De wedstrijd groeide al snel uit tot een internationaal evenement. Sinds 2010 is Dong Energy de hoofdsponsor van de Solar Challenge.

© Nationale Onderwijsgids