Normal_arriva_trein

De kortingsactie voor jaarabonnementen op het openbaar vervoer voor scholieren was vorig jaar zo'n succes, dat Provincie Gelderland besloten heeft de actie dit jaar te herhalen. Vanaf morgen krijgen scholieren van 12 tot en met 18 jaar 75 euro korting op de aanschaf van het ov-abonnement Altijd Korting Scholier. De actie loopt tot 30 september dit jaar. Dit meldt de Weekkrant.

“Dagelijks reizen duizenden scholieren in Gelderland met het openbaar vervoer”, zegt gedeputeerde Conny Bieze. “Met deze korting kunnen zij voor weinig geld een jaarabonnement aanschaffen, waarmee zij het komende schooljaar met 45 procent korting kunnen reizen in de bussen van Arriva en Syntus.” Vorig jaar maakten zo'n 3500 scholieren gebruik van het aanbod. De prijs van een abonnement is tijdens de actie 100,- euro in plaats van 175,- euro.

De ov-chipkaart die de scholieren dan ontvangen is geldig op alle Gelderse bussen van Syntus en Arriva en de regionale treintrajecten van Arriva in Rivierenland en de Achterhoek. Ook de speciale scholierenlijnen van Connexxion en de Breng-bussen vallen onder de kortingsactie. De actievoorwaarden zijn te vinden op de websites van de vervoerders en op www.ervaarhetov.nl.

© Nationale Onderwijsgids