Marvin Zwart, Mbo-uitblinker van het ROC Horizon College (foto: ROc Horizon College)

Marvin Zwart is verkozen tot Mbo-uitblinker van het ROC Horizon College. Dit betekent dat hij met 44 deelnemers van andere mbo-scholen zal strijden om de landelijke titel van Mbo-uitblinker. De landelijke finale vindt 9 oktober plaats en wordt georganiseerd door sectororganisatie de MBO Raad. 

Marvin heeft een bijzondere schoolloopbaan; hij liep tegen grote achterstanden aan, maar met een enorme dosis doorzettingsvermogen heeft hij tegenslagen overwonnen en alsnog veel bereikt. Marvin startte bij het Horizon College met de opleiding Commercieel Medewerker, maar na ruim een jaar was hij niet meer gemotiveerd en ging hij spijbelen. Hij stapte over naar de BBL-opleiding Verkoopspecialist Detailhandel. Met de juiste begeleiding en het betrekken van de ouders bij de opleiding is Marvin alsnog goed terechtgekomen. De extra inzet resulteerde in maar liefst twee diploma’s in twee jaar tijd: Verkoper Detailhandel (niveau 2) en Verkoopspecialist Detailhandel (niveau 3).

“Marvin is representatief voor een grote groep mbo’ers”, zegt mentor Barry van Brenk. “Dat hij het ondanks alle achterstanden nu zo enorm goed doet en weer een vervolgopleiding start, maakt hem voor mij een uitblinker. Daar kunnen anderen een voorbeeld aan nemen.”

Marvin vindt het bijzonder dat hij Mbo-uitblinker van het Horizon College is. “Ik heb fouten mogen maken en nieuwe kansen gekregen. De grootste fout was het spijbelen, de grootste kans was dat Barry mijn nieuwe mentor werd en de uitdaging met mij is aangegaan. Ik ga nu weer met plezier naar school en ben gemotiveerd om nog een diploma te halen, want hoe meer diploma’s je hebt, hoe verder je komt in het leven.”

Om kans te maken op de landelijke titel moet er op Marvin gestemd worden. Dat kan via www.ditismbo.nl. De kandidaten die in de top 10 staan, gaan door naar de finale.

© Nationale Onderwijsgids