Normal_vlag_geslaagd

Aventus start na de zomervakantie met de Entreeschool. Jongeren die gestand zijn in het middelbaar onderwijs krijgen via de Entreeschool alsnog de kans om een mbo-diploma niveau 1 te halen. Leerlingen krijgen extra begeleiding wanneer zij één van de opleidingen aan de Entreeschool volgen. Er zijn al 150 aanmeldingen binnen. Dit meldt de Stentor. 

De Entreeschool wordt gevestigd in op drie Aventus-locaties, te weten Deventer, Apeldoorn en Zutphen. Jongeren uit het voortgezet onderwijs die om de een of andere reden geen (vmbo-)diploma hebben gehaald kunnen terecht bij de Entreeschool. Zij moeten minimaal zestien jaar oud zijn. 
 
Aan het begin van de opleiding worden afspraken gemaakt en komt er een studieplan op papier te staan. Tussentijds wordt er dan geëvalueerd hoe de leerling het doet en of de student de juist opleiding volgt, waarna na 4 maanden een bindend studieadvies gegeven wordt. Als de student onvoldoende vorderingen maakt, kan de student uit de opleiding gezet worden door een bindend negatief advies. Met een positief advies op zak kan de leerling de opleiding afmaken en een mbo-diploma niveau 1 behalen. 
 
Aventus heeft tot dusver 150 aanmeldingen binnengekregen, maar verwacht met ongeveer 300 leerlingen van start te gaan in augustus. Om de doelgroep te bereiken werkt de onderwijsinstelling samen met instellingen uit het voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs, hulpinstanties en gemeenten in de Stedendriehoek.
 
© Nationale Onderwijsgids