Logo_mbo_amersfoort_logo

MBO Amersfoort heeft haar eerste jaar als zelfstandige onderwijsorganisatie af kunnen sluiten met een positief saldo. Dat blijkt uit het vandaag gepubliceerde jaarverslag van de mbo-school. Het positieve resultaat is voor de Onderwijsinspectie reden om het aangepast financieel toezicht van de instelling op te heffen. Dit meldt de Weekkrant.

In 2012 ging MBO Amersfoort zelfstandig verder na een defusie van de Amarantis Onderwijsgroep. Een belangrijke voorwaarde voor de verzelfstandiging was het het waarborgen van een financieel gezonde organisatie. Met een positief resultaat van 7,5 miljoen euro is dat doel bereikt. Daarnaast investeerde de school inmiddels ruim 2 miljoen euro in het primaire onderwijsproces.

De school is trots op de behaalde resultaten. “Wij hebben laten zien dat het mogelijk is om in één jaar onze financiële positie flink te verbeteren,” zegt bestuurslid Gert-Jan Lantinga.

“De verzelfstandiging heeft veel tijd en inzet gevraagd, maar het gaf ons ook de ruimte om onze eigen weg in te slaan”, zegt ook collegevoorzitter Gerda Eerdmans. “De basis ligt er. Wij zijn op weg”.

© Nationale Onderwijsgids