Logo_roc_van_twente

Op zondag 4 mei 2014 vindt de NK Survivalrun voor het mbo plaatst op het Outdoor Challenge Park in Oldenzaal. De organisatie van deze survival experience, waar mbo-scholen uit heel Nederland aan meedoen, is in handen van Linet van der Wal uit Langeveen. Voor deze 19-jarige vierdejaarsstudente van de opleiding Sport en bewegen van het ROC van Twente is het haar afstudeeropdracht. 

Linet liep al stage bij het Outdoor Challenge Park en was zoekende naar een afstudeeropdracht, toen haar stagedocent Harm Vaneker de link legde met de NK Survivalrun als onderdeel van de Outdoor Challengde Run. Hij legde het idee voor aan het Platform Bewegen en Sport, initiatiefnemers van de diverse NK’s voor het mbo. De match tussen beide kwam snel tot stand. In oktober jl. begon ze met de voorbereidingen voor de NK Survivalrun, maar al snel was ze betrokken bij de hele Outdoor Challenge Run. Voor de sportieve studente een enorme uitdaging, maar die wel op haar lijf geschreven is door haar stream outdoor & leisure en haar affiniteit hier mee. 
 
Aan de NK Survivalrun nemen 41 studenten van diverse mbo-scholen in heel Nederland deel. Een mooi aantal, dat Linet te danken heeft aan haar wervingsacties. Ze verspreidde onder andere posters en maakte een promotiefilmpje dat ze actief via social media deelde. Daarnaast was en is ze nog steeds druk met overige organisatietaken, zoals de coördinatie van vrijwilligers. Ze kan in ieder geval rekenen op hulp van 15 medestudenten die het keuzevak outdoor & leisure volgen en een boel familie en vrienden.
 
De Outdoor Challenge Run vindt jaarlijks plaats op het Outdoor Challenge Park in Oldenzaal en telt zo’n 1000 deelnemers. Er zijn verschillende onderdelen, waar het NK Survival onderdeel van is. De 41 studenten, die voldoen aan de eigenschappen kracht, uithoudingsvermogen, (touwklim-)techniek en doorzettingsvermogen, starten in twee groepen om 10.20 en 10.25 uur. De start is meteen spectaculair met een hindernis door het water. Ook de combi-hindernis, waar deelnemers niet op de grond mogen komen, is een echte uitdaging. Meteen na het laatste onderdeel vindt om ca. 12.30 uur de prijsuitreiking plaats.
 
Voor het publiek is dit evenement een spektakel om naar te kijken. Voor kinderen is er een kinderrun en ook kunnen zij zich vermaken op de toestellen van het Outdoor Challenge Park. De entree is gratis en de gehele run vindt plaats tussen 10.00 en 16.00 uur.

© Nationale Onderwijsgids