Logo_horizon_college_logo

Het ROC Horizon College in Heerhugowaard heeft 49 leerlingen van stichting BouwTalent/ROC in Amsterdam overgenomen. De leerlingen doen de opleiding Middenkaderfunctionaris Bouw en Infra (mbo-niveau 4) en volgden hun lessen in Heerhugowaard. Het Horizon College neemt de leerlingen over omdat het ministerie van Onderwijs wil dat ROC's alleen in de eigen regio activiteiten aanbieden.

Het aantal leerlingen in bouw- en infra-opleidingen neemt de laatste jaren af. Het ministerie vindt het daarom niet efficiënt om twee afzonderlijke opleidingen in de regio aan te bieden. Het Horizon College biedt op de locatie in Heerhugowaard ook al een technische mbo-opleiding aan. In overleg is besloten om de leerlingen van stichting BouwTalent/ROC daar onder te brengen.

De stichting blijft betrokken bij de opleiding om te zorgen voor stageplekken. Twee vakdocenten van het Amsterdamse ROC gaan bovendien lesgeven bij het Horizon College. Directeur Wim Nijenhuis van de sector Techniek van het Horizon College beschouwt de overname van de leerlingen als een toegevoegde waarde: “Met nu zo'n 250 leerlingen in deze opleiding betekent het dat we kunnen blijven specialiseren in de Bouw en Infra en ervoor kunnen blijven zorgen dat de leerlingen bier jaar lang kwalitatief goed worden opgeleid in dit vakgebied.” 

© Nationale Onderwijsgids