Normal_school_klas_leeg_stoel_tafel

De MBO Raad is niet ingegaan op de eisen van de onderwijsbonden voor een nieuwe cao voor het middelbaar beroepsonderwijs. Daarom zullen medewerkers van de mbo-scholen in Arnhem en Nijmegen dinsdag 1 april het werk neerleggen. Eerder deze week gingen medewerkers van het Noorderpoort College in Groningen al in staking. Dat meldt Omroep Gelderland.

De vakbonden AOb, CNV Onderwijs, Abvakabo en FvOV hebben personeelsleden van het ROC Rijn IJssel Arnhem en het ROC Nijmegen opgeroepen om 1 april te gaan staken. Het is nog niet bekend hoeveel medewerkers gehoor zullen geven aan de oproep.

De bonden roepen op tot staking omdat zij het niet eens zijn met de voorstellen voor een nieuwe cao van de MBO Raad. Zij zien de acties als het laatste middel om de raad te overtuigen dat hun voorstellen een stap terug zijn. Volgens de bonden is de werkdruk voor medewerkers van het mbo veel te hoog. Sinds 2009 stijgt het aantal leerlingen per docent. Ook eisen de vakbonden een loonsverhoging van drie procent.

Afgelopen dinsdag legden 58 medewerkers van het Groningse Noorderpoort College het werk neer. Als de MBO Raad ook na de staking in Gelderland niet overstag gaat, zullen meer stakingen volgen in Limburg begin april en later Zuid-Holland.

© Nationale Onderwijsgids