Logo_roc_van_twente

Van maandag 20 t/m donderdag 23 januari organiseren derdejaarsstudenten van de opleiding Manager/ondernemer horeca de themaweek “Brouwerij in de keuken”. De diners vinden plaats in Brasserie Timeless op de ROC-locatie Wierdensestraat in Almelo.

De organiserende studenten hebben besloten het roer totaal om te gooien. Ze gaan van een wijn & spijs combinatie een bier & spijs combinatie maken. Dit doen ze om aan te tonen dat speciaal bieren perfect bij verschillende gerechten passen. Ook anders dan anders is de locatie. Om de sfeer van een echt bruin café te creëren, zijn de diners in de brasserie. De avond wordt begeleid door muziek van de opleiding Ondernemend artiest. Bovendien vindt er ook een live-cooking demonstratie plaats.
 
Echte leeromgeving
De organisatie van deze themaweek wordt beoordeeld als een examen. Studenten zijn verantwoordelijk voor de menu- en bierkeuze, de inrichting van de brasserie, de personele planning, maar ook voor het financiële gedeelte, de afspraken met leveranciers en de PR. De derdejaars geven gedurende de restaurantweek leiding aan eerste- en tweedejaarsstudenten, die ook volop meedraaien in de keuken en in het restaurant.
 
Op woensdag- en donderdagavond zijn nog plaatsen vrij. Voor de maandag en dinsdag is reserveren helaas niet meer mogelijk. Locatie: ROC van Twente, Brasserie Timeless, Wierdensestraat 65, 7604 BB Almelo