Normal_10942

ALMELO - Door de bezuiniging op de kinderopvangtoeslag is het voor veel ouders te duur geworden om te kiezen voor de reguliere opvang. Buurtouders Nederland biedt een goedkoop alternatief.

Via het online platform dat Buurtouders Nederland biedt kunnen ouders op zoek gaan naar ouders in hun eigen buurt, school of sportverenging die als oppas voor hun kinderen kunnen fungeren. Buurtouders Nederland formaliseert de gemaakte afspraken en leidt de oppas vervolgens in goede banen.

Op deze wijze kunnen ouders de hoge kosten voor het kinderdagverblijf vermijden of beperken. Ouders kunnen zich daarnaast aanbieden als oppas voor de kinderen van anderen.

De oppasouders dienen te voldoen aan een aantal voorwaarden. "Een consulent komt twee keer per jaar op bezoek, er dient een nieuw Verklaring Omtrent Gedrag van alle inwonende volwassenen overlegd te worden, men is verplicht tot het behalen van EHBO-K en de opvanglocatie wordt gekeurd op veiligheid en men dient zicht te confirmeren aan ons pedagogisch beleid", aldus Nicolette Biesters van Buurtouders Nederland.

© Nationale Onderwijsgids / Arend Jan Wonink