Normal_creche_opvang_kinderen

Kinderdagverblijf 't Vliet in Leusden, onderdeel van Mickey's, blijft bestaan. Onlangs werd het kinderdagverblijf nog failliet verklaard. Nu heeft de curator van het kinderdagverblijf overeenstemming over een doorstart bereikt met de Stichting Kinderopvang Amersfoort (SKA). Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Naast vier dagverblijfgroepen voor kinderen van 0 tot 4 jaar gaat de SKA ook een peuterwerkplaats voor kinderen van 2 tot 4 jaar in het verblijf in Leusden onderbrengen. Het voornemen van de SKA is om alle huidige medewerkers een arbeidsovereenkomst aan te bieden. SKA beschikt in Leusden al over verschillende kinderopvang en peuterwerkplaatsen.

Vorig jaar augustus was het niet zeker of Mickey's kinderopvang kon blijven bestaan. De kinderopvang had toen uitstel van betaling aangevraagd bij de rechtbank en ging inventariseren of en hoe het bedrijf nog gered kon worden. Hierop heeft Mickey's meerdere vestigingen afgestoten. De voornaamste reden voor de financiële problemen was een teruglopende vraag naar kinderopvang. Het bedrijf verzorgt naast Leusden ook kinderopvang in Amersfoort, Harderwijk, Hoofddorp, Houten, Soest en Zwolle.

© Nationale Onderwijsgids