Normal_kov__opvang__kinderen__knutselen

De gemeente Ede heeft samen met de onderwijsstichtingen Proominent, SKOVV, CNS en Welstede Spelenderwijs de intentie uitgesproken om in de Maandereng een Kindcentrum te ontwikkelen. Een Kindcentrum is een voorziening voor kinderen van 2 tot 12 jaar, waar kinderen komen om te spelen, te leren, te ontmoeten en zich te ontwikkelen. Het Kindcentrum wordt ingepast in een bestaande scholencomplex. Dat meldt gemeente Ede.

Met deze ontwikkeling gaat de gemeente Ede mee in een actuele landelijke discussie naar wat het beste stelsel van voorzieningen is voor kinderen van 0 - 12 jaar. Een Kindcentrum is een voorziening voor kinderen waar zij gedurende de dag komen om te leren, spelen, ontwikkelen en ontmoeten. Alle ontwikkelingsterreinen van kinderen komen aan bod. De omgeving biedt een totaalpakket op het gebied van educatie, opvang en ontwikkeling. Het Kindcentrum biedt kinderen een volledig dagprogramma.

Wethouder Johan Weijland is blij met deze ontwikkeling. "Wij streven naar nadere afstemming tussen onderwijs, kinderopvang, peuterspeelzalen en voor- en vroegschoolse educatie. Het is een breed gedragen wens om vanuit deze visie met alle betrokken instellingen en de gemeente inhoud te gaan geven. Ik ondersteun deze gedachte en wij werken hier wat mij betreft graag aan mee."

Naast de inhoudelijke ondersteuning voor het Kindcentrum zal de gemeente ook meewerken bij de huisvesting van het kindcentrum. Hiervoor zal het bestaande scholencomplex van de Basisscholen Uniek, Beatrixschool en Franciscusschool in de Maandereng verbouwd en uitgebreid worden om ook de voorzieningen met betrekking tot de voorschoolse opvang te kunnen huisvesten.

© Nationale Onderwijsgids