Normal_kinderopvang_peuter

Het tij lijkt te keren voor de kinderopvangsector. Na jaren van crisis is het aantal kinderen dat naar de kinderopvang gaat in de afgelopen vier jaar toegenomen. Dat zegt voorzitter Leo Houwen van de Brancheorganisatie Kinderopvang in een uitzending van BNR Nieuwsradio.

De bodem is bereikt en het gaat weer iets beter met de branche, aldus de voorzitter. Dat heeft verschillende oorzaken zegt hij. Allereerst heeft de overheid vorig jaar een flinke investering van honderd miljoen euro in de kinderopvangtoeslag gestopt. Dit heeft als belangrijk gevolg gehad dat ouders weer vertrouwen hebben gekregen in de toekomst. De kinderopvangbranche profiteert daarnaast van de aantrekkende arbeidsmarkt.

Houwen verwacht dat de stijgende lijn in de kinderopvangsector ook komend jaar zal doorzetten. Volgend jaar mag de sector opnieuw op een investering van de regering in de kinderopvangtoeslag rekenen en dat zal de kinderopvang een flinke impuls geven, aldus de voorzitter van Brancheorganisatie Kinderopvang.

© Nationale Onderwijsgids