Normal_normal_euro_geld_betalen__9_

De Stichting Peuterspeelzalen Steenbergen (SPS) heeft een extra subsidie van 82.800 euro toegewezen gekregen om het tekort in de begroting voor 2015 op te vullen. Dat heeft de gemeenteraad Steenbergen besloten. De stichting kreeg eerder dit jaar ook al een subsidie van 97.800 euro beschikbaar gesteld om de begroting voor 2014 op orde te krijgen. Dat meldt NU.nl.

Het voortbestaan van SPS was enige tijd niet zeker. De gemeenteraad van Steenbergen heeft hier meerdere keren over gesproken. In mei werd besloten om het financiële tekort van de stichting te compenseren met bijna 100.000 euro aan subsidie. Hiermee was de stichting nog niet gered. SPS bleek ook te kampen met een tekort voor 2015. Opnieuw werd er aan de gemeenteraad gevraagd geld beschikbaar te stellen. Fracties gaven aan dat zij geen geld wilden investeren in een bodemloze put, maar als de stichting geen geld meer kreeg zou dit het einde betekenen van voorschoolse opvang in de gemeente Steenbergen.

Alle partijen hebben ingestemd met het toekennen van een nieuwe subsidie, behalve de Volkspartij. Wel stelden de fracties een motie,  waarmee ze de toekomst van de stichting willen garanderen. Zo willen de fracties dat dat er in de bedrijfsvoering zodanig wijzigingen worden ingevoerd dat het vertrouwen in het totale beleid van de stichting wordt hersteld. Wethouder cor van Geel geeft aan dat er al gesprekken worden gevoerd om te kijken of de stichting kan samenwerken met andere partijen.

© Nationale Onderwijsgids