Normal_prentenboek__peuter__lezen

In de Week van de Alfabetisering (7-11 september) lanceert de nieuwe uitgeverij Voorleesboetiek op 11 september op Breda Airport haar eigen, nieuwe voorleesconcept met de première van ‘De wens van Kleine Kip’: het eerste sprookje in de vorm van een educatieve voorleesapp en voorleesboek dat de taalontwikkeling en leesbevordering stimuleert bij kinderen van 0 tot 8 jaar. Dat meldt de Voorleesboetiek.

Steeds meer kinderen starten momenteel de basisschool met een taalachterstand, waaronder steeds vaker autochtone kinderen. Vanaf de geboorte beginnen met vijf keer per week 15 minuten interactief voorlezen helpt dat te voorkomen. Barbara Schoutens, initiatiefneemster van de Voorleesboetiek, maakt het met De wens van Kleine Kip voor iedereen eenvoudig meer plezier uit het voorlezen te halen door interactief te leren voor te lezen.

Dit voorleessprookje is geschreven en geïllustreerd door Barbara Schoutens, speciaal voor het nieuwe voorleesconcept ‘Voorleesboetiek’. De producten van de Voorleesboetiek zijn speciaal ontwikkeld als stimulans voor een goede taalontwikkeling en leesbevordering. Daarom staan op elke bladzijde leerzame tips van voorleeshulp Fione. In de voorleesapp komt Fione echt tot leven en kunnen ouders en kinderen zelf aan de slag met de woordenschat, oefeningen voor uitspraak en eigen opnames maken per bladzijde.

© Nationale Onderwijsgids