Normal_kind_blij4534

Koninklijke Kentalis is twee nieuwe behandelgroepen gestart voor kinderen tot vijf jaar oud. De behandelgroepen zijn in Veenendaal en Bunschoten. Kinderen uit de omgeving die een taalontwikkelingsstoornis (TOS) hebben, kunnen voor hulp terecht bij de groepen. Dit meldt Kentalis. 

De kinderen die in aanmerking komen voor de behandeling hebben moeite met praten of het leren van taal. Door al met de behandeling te beginnen terwijl de kinderen nog heel erg jong zijn, namelijk tussen de 2 en 4 jaar, wordt de achterstand zo klein mogelijk gehouden. Vroegbehandeling houdt in dat de kinderen in een kleine groep op een speelse manier bezig gaan met leren praten, omgaan met anderen en het uiten van hun gevoelens. In deze communicatieve behandelomgeving kan het kind zich ontwikkelen en een goede start maken bij de peuterspeelzaal of op school. 
 
De vraag naar vroegbehandeling in de provincie Utrecht is toegenomen. De twee nieuwe behandelgroepen spelen hier op in. De jonge kinderen kunnen zo dichterbij huis geholpen worden. Hierdoor kunnen de ouders meer betrokken worden bij de behandeling. Kentalis wil de ouders op deze manier handvatten geven om hen te helpen beter contact met hun kind te krijgen. De behandelgroepen vinden vier dagen in de week plaats. Afhankelijk van de ernst van de TOS komt het kind twee of vier dagen in de week. 
 
© Nationale Onderwijsgids