Normal_peuter_kind_spelen_bellenblazen

Dit jaar stelt de Noordoostpolder strikte voorwaarden aan de subsidie voor de peuterspeelzalen. Zo krijgt de Stichting Peuterspeelzalen Noordoostpolder (SPN) de bijdrage in maandelijkse termijnen uitgekeerd. Elk kwartaal kijkt de gemeente of de subsidie verlengd wordt of niet. Ook moet de SPN maandelijks met de gemeente om de tafel om de financiën te bespreken. Dat meldt Omroep Flevoland. 

De strikte voorwaarden zijn een gevolg van de financiële problemen die de SPN had in 2013. Er werd toen voor de stichting een crisismanager aangesteld voor een half jaar. Hoewel de financiële positie van de stichting sindsdien verbeterd is, blijft volgens de gemeente een strakke bedrijfsvoering noodzakelijk. Wethouder gemeente Noordoostpolder, Hans Wijnants: "We kunnen nu vaststellen dat over 2014 een positief resultaat is geboekt en we verwachten dat dit in 2015 ook zo is. Financiële problemen zijn er dus niet meer, maar we vinden het wel verstandig om de vingen aan de pols te houden, om te kijken hoe het een en ander zich blijft ontwikkelen.”

Wijnants haalt aan dat de Noordoostpolder het erg belangrijk vindt om aandacht te geven aan vroegschoolse educatie, en dan vooral op het gebied van taalachterstand. Zo wil de gemeente deze achterstanden tijdig signaleren en zorgen dat er kwalitatief hoogwaardige begeleiding gegeven wordt aan de kleuters. De Stichting Peuterspeelzalen Noordoostpolder heeft 17 locaties en 39 medewerkers. De peuterspeelzaal heeft wekelijks gemiddeld 457 kleuters één of meerdere dagdelen per week. 

© Nationale Onderwijsgids