Normal_opvang_kinderopvang_speelgoed_blokken

Het KennisNetwerk gastouderopvang (KNGO) organiseert in het najaar van 2015 een aantal financiële voorlichtingsbijeenkomsten. In april en mei 2014 heeft KNGO ook een aantal bijeenkomsten georganiseerd en deze werd goed bezocht. Dat meldt KNGO.

Volgens het netwerk leidt voorlichting over goed ondernemerschap en aandacht voor de financiële kant van het vak van de gastouder in veel gevallen tot bijvoorbeeld hogere netto inkomsten voor de gastouders. Het gevolg hiervan is dat de gastouders meer overhouden om een oudedagsvoorziening of vangnet voor arbeidsongeschiktheid te regelen en hebben de gastouders hierdoor de mogelijkheid en waarde in kunnen zien van investeren in een opleiding.

De voorlichting geeft de gastouders ook meer duidelijkheid over verzekeringen die horen bij het vak. Er zijn nu bijvoorbeeld nog altijd gastouders die geen Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven hebben. Ook hebben een aantal gastouders de afgelopen jaren geen gebruik gemaakt van de ondernemersvoordelen van de Belastingdienst, terwijl ze hier wel recht op hadden.

Meer informatie over de voorlichtingsbijeenkomsten is te vinden op de website van de KNGO.

© Nationale Onderwijsgids