Normal_kinderopvang_jongen_verf_handen_met_verf

Kinderopvangorganisaties kunnen nog tot 1 september meedoen met de Benchmark: een onderzoek naar feiten, cijfers en ontwikkelingen in de kinderopvangsector. De uiteindelijke onderzoeksresultaten worden gebundeld in het Brancherapport Kinderopvang. Dit is een belangrijk instrument in de lobby en wordt goed gelezen door politici en beleidsmakers. Dat meldt de Brancheorganisatie Kinderopvang. 

Op 22 juni is de Benchmark van start gegaan. De brancheorganisatie benadrukt dat juist nu met de diverse belangrijke ontwikkelingen in de landelijke politiek (Directie Financiering en Nieuwe Toezicht) een goed beeld van de kinderopvangsector van belang is. Medewerking van kinderopvangorganisaties is essentieel om over correcte cijfers over de kinderopvangsector te beschikken. Deze cijfers kunnen het verschil maken in een debat met de politiek.

Via www.benchmarkkinderopvang.nl is de Benchmark Kinderopvang in te vullen. Door het invullen van de Benchmark voor 1 september, gaan de cijfers automatisch mee in de doorlevering aan het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in september. Daardoor hoeven de kinderopvangorganisaties zelf niet meer de cijfers aan het CBS te leveren. Respondenten krijgen een individuele brancherapportage. 

© Nationale Onderwijsgids