Normal_papa_voorlezen_lezen346

Voor kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) heeft Kentalis een nieuwe behandelgroep in Middelburg. De groep start op 31 augustus en is bedoeld voor kinderen tot 5 jaar. Met de groep speelt Kentalis in naar de vraag naar vroegbehandeling in Walcheren. Dat meldt Kentalis.

Kinderen met TOS hebben moeite met praten en/of het leren van taal. Door de komst van de behandelgroep in Middelburg kunnen kinderen van 2,5 tot 5 jaar dichterbij huis naar een behandelgroep, waardoor de ouders meer mogelijkheden hebben om hun kind zelf te halen en te brengen.

Op de behandelgroep in Middelburg leren de kinderen in een groep met zeven anderen op een speelse manier (beter) communiceren, omgaan met anderen en gevoelens te uiten. Doordat de kinderen zich in een behandelgroep optimaal kunnen ontwikkelen, kunnen ze een goede start maken bij de peuterspeelzaal of op de basisschool. Of een kind twee of vier dagen in de week naar de behandelgroep gaat, hangt af van de ernst van het spraak-/taalprobleem. Bij de behandeling worden ook de ouders betrokken, zodat zij handvatten krijgen voor een (nog) beter contact met hun kind.

© Nationale Onderwijsgids