Normal_vader_kind_baby_peuter_gezin_familie

Als het gaat om de zorg van hun kinderen zouden ouders zich beter moeten informeren. Ook moeten moeders de kosten van de kinderen niet alleen aan zichzelf toerekenen. Dit waren enkele conclusies op de talkshow WomenInc in Amsterdam. Tijdens de show pleiten hoogleraren Pedagogiek Ruben Fukkink en Paul Leseman voor een grote rol voor vader bij de opvoeding. Uit onderzoek blijkt dat 60 procent van de vaders meer voor de kinderen wil zorgen. Dat meldt Kinderopvang Humanitas.

Op 22 juni werd de talkshow De Nieuwe Liefde in Amsterdam georganiseerd door WomenInc. De show ging over werken en zorgen. Aanleiding van de show was het onderzoek 'De verdeling van de zorg voor kinderen' van Motivaction en Bernerd van Leer Foundation. Een conclusie uit het onderzoek is dat bij het uitbesteden van zorg de ouders eerst in hun eigen kring kijken. De kinderopvang blijkt pas op de vierde plaats te komen.

Volgens Anja Hol, voorzitter van de Raad van Bestuur van Kinderopvang Humanitas, zien ouders de kinderopvang vooral als een praktische keuze, gebaseerd op tijd en geld. De meeste vrouwen zouden de kosten van de kinderopvang aan zichzelf toerekenen in plaats van het gezinsinkomen, zegt hoogleraar Economie Janneke Plantenga. De hoogleraar is van mening dat de kinderopvang de beste investering in je carrière is. 

© Nationale Onderwijsgids