Normal_normal_img_60011jpg

Vandaag is de derde editie van ModderDag. Met ruim 2400 locaties en bijna 110.000 deelnemende kinderen is het bereik van ModderDag verdubbeld. 85 procent van de aangemelde locaties zijn kinderopvangcentra. Maar ook het aantal deelnemende basisscholen is dit jaar meer dan verdubbeld. De overige 170 locaties zijn vooral gastouders en natuurlocaties. Dat meldt Modderdag.

In totaal doen er 1003 kinderdagverblijven mee, 826 buitenschoolse opvangcentra, 266 peuterspeelzalen en152 basisscholen. Het thema van dit jaar is 'Leven in de Modder'. Het landelijke speelfestijn voor kinderen moet aandacht geven aan het dieren- en plantenleven op aarde. ModderDag is een initiatief van Veldwerk Nederland en Schuttelaar & Partners.

Marc Veekamp van Veldwerk Nederland en Annelieke Dijkstra van Schuttelaar & Partners, zijn dolblij met het grote succes van ModderDag. “De vele enthousiaste reacties, foto's en filmpjes vormen de stimulans om door te gaan. De mooie foto's van de kinderen getuigen ervan dat we met ModderDag iets toevoegen aan de belevingswereld en voor het welbevinden en plezier van onze jeugd”, aldus Veekamp en Dijkstra. 

© Nationale Onderwijsgids