Normal_kinderopvang_peuter

Zorgkinderen kunnen steeds vaker terecht op kinderopvangorganisaties. Deze organisaties bieden ook passende kinderopvang, zodat zorgkinderen tussen de reguliere kinderen in de opvang zitten. Doordat steeds meer kinderopvangorganisaties dit aanbieden komt er straks meer keuzevrijheid voor ouders van een zorgkind. Dat meldt Kinderopvangtotaal.

Passende kinderopvang is volgens Nina Hogenboom, eigenaar Media Kinderopvang in Hilversum, een grote kans om te laten zien dat diversiteit juist de grote meerwaarde van kinderopvang is. Deze kinderopvang biedt ook een zorggroep aan voor kinderen die wat extra zorg nodig hebben. Kinderopvang Hengelo vangt sinds dit jaar kinderen op die blind of slechtziend zijn. Voor deze kinderen is veiligheid binnen de kinderopvang erg belangrijk, zo moeten bijvoorbeeld de deuren altijd gesloten zijn.

Ouders met zorgkinderen zouden nu nog vaak kiezen voor een specialistische groep, die vaak ver van huis is. De kinderopvangorganisaties die al zorggroepen aanbieden benadrukken dat het mogelijk is om kinderen met een zorgvraag in een reguliere opvang onder te brengen. Volgens Hogenboom moeten daarvoor de juiste mensen aan tafel zitten, moet de organisatie zelf de eerste stap zetten, veel geduld hebben bij de gemeente en dwars door bestaande schotten heen gaan. 

© Nationale Onderwijsgids