Normal_euro_geld_kind_smokkel_handel

Het Centraal Planbureau (CPB) geeft aan dat de bezuinigingen op de kinderenopvangtoeslag een negatief effect hebben gehad op de kwaliteit van kinderopvang. Deze conclusie komt voort uit het Pre-cool onderzoek dat is uitgevoerd van 2010 tot en met 2012, toen werden de bezuinigingen op de kinderopvangtoeslag ingezet. Dat meldt Brancheorganisatie Kinderopvang.

Volgens het Engelse onderzoek is er empirisch bewijs dat bezuinigen op de kinderopvangtoeslag een negatief effect heeft op de kwaliteit van de opvang. Het CPB heeft op basis van het Pre-cool onderzoek zelf een onderzoek uitgevoerd naar het verband tussen de kinderopvangtoeslag en de kwaliteit van de kinderopvang. Volgens het CPB moeten beleidsmakers beter de effecten op kwaliteit meewegen bij hun beleidsbeslissingen.

Het kabinet overweegt om 250 miljoen euro extra beschikbaar te stellen voor de kinderopvangtoeslag. Het CPB benadrukt het belang van investeren in kinderenopvang. Dit zou erg belangrijk zijn voor kinderen, omdat ze dan de ruimte krijgen om gebruik te maken van kindvoorzieningen die de kinderen helpen in hun ontwikkeling.

© Nationale Onderwijsgids