Logo_fnv

Eind mei maakte vakbond FNV al kenbaar zo snel mogelijk een nieuw cao te willen voor de kinderopvang. De FNV werkte toen aan een tegenbod als reactie op het eindbod van de werkgevers. Nu is de Brancheorganisatie Kinderopvang ingegaan op het verzoek van de FNV om voor de zomer nog in gesprek te gaan over het nieuwe cao. Dat meldt FNV.

“Daar zijn we blij mee, want eerder nog liet de Brancheorganisatie weten niet voor september in gesprek te willen”, zegt Ilse van der Weiden, bestuurder Kinderopvang bij de FNV. Eerder al gaf de vakbond aan dat het te lang ging duren als er pas in september verder onderhandeld zou worden. De vorige cao is op 1 januari 2015 verlopen. De 75.000 werknemers in de kinderopvangsector willen zo snel mogelijk meer duidelijkheid over hun arbeidsvoorwaarden.

Het eindbod dat de Brancheorganisatie destijds heeft gedaan, lag volgens de FNV ver beneden de eisen van de vakbond. Daarom is de FNV toen niet op het bod ingegaan en is gaan werken aan een tegenbod. Van der Weiden zegt dat de vakbond het ziet als een stap in de goede richting dat ze voor de zomer nog om de tafel gaan. “Wij hopen dat we er voor de zomer samen uit kunnen komen”, aldus Van der Weiden. 

© Nationale Onderwijsgids