Logo_fnv

Vakbond FNV staat achter de moties die D66 en GroenLinks hebben ingediend over de kinderopvang. Voor 2015 en 2016 worden grote financiële meevallers verwacht. In de moties staat het verzoek om de financiële begrotingsmeevallers te investeren in de kinderopvang. De moties komen aan bod in het debat over de Voorjaarsnota. Volgens de FNV heeft de werkgelegenheid in de kinderopvang de impuls hard nodig. Dat meldt FNV.

“Ook wij willen dat dit geld weer wordt geïnvesteerd in de kinderopvang. Het is bewezen dat kinderopvang goed is voor de ontwikkeling van het kind en daarom willen wij dat zoveel mogelijk kinderen hier gebruikt van kunnen maken”, zegt Ilse van der Weiden, bestuurder van FNV. De bestuurder vindt het hoog tijd dat de kinderopvang weer eens een financiële impuls krijgt. Met dit geld zou weer gewerkt kunnen worden aan het verbeteren van de kwaliteit van de opvang.

Van der Weiden geeft aan dat ook de werkgelegenheid in de kinderopvang de impuls hard nodig heeft. De afgelopen jaren zijn er duizenden banen verloren gegaan in de opvang en er heerst nog steeds veel onzekerheid onder de werknemers over hun contract. “Daarnaast willen ook ouders duidelijkheid over de inzet van de pedagogisch medewerkers, want het is bekend dat kinderen baat hebben bij een vast gezicht op de opvang. Dat draagt allemaal bij aan de kwaliteit. Wij hopen dan ook dat minister Rutte de ingediende moties snel zal toekennen”, aldus Van der Weiden. 

© Nationale Onderwijsgids