Normal_copyright_stockfreeimages_kinderziekte_ziek_knuffel_

De Brancheorganisatie Kinderopvang en de FCB organiseren op 9 en 25 juni bijeenkomsten over de inzetbaarheid van medewerkers in de kinderopvang. De bijeenkomsten worden georganiseerd vanuit het Verzuimloket Kinderopvang. Dinsdag meldde de Nationale Onderwijsgids nog dat het ziekteverzuim in de kinderopvang vorig jaar hoger lag dan het landelijke gemiddelde. Dit meldt de Brancheorganisatie Kinderopvang. 

Doel van de bijeenkomsten is om directiesleden en de HRM-medewerkers uit de kinderopvang te informeren over wijzigingen in de wet- en regelgeving op het gebied van verzuim. Deelnemers worden ook op de hoogte gebracht van actualiteiten rondom ziekteverzuim. Ook wordt er praktisch aan de slag gegaan. Deelnemende werkgevers zullen onder meer hun ervaringen delen over de prevente van psychisch verzuim, de aanpak van psychisch verzuim en de rol van de arbodienst. Daarnaast wordt er gesproken over de actuele wet- en regelgeving op het gebied van sociale zekerheid. 
 
De bijeenkomsten worden georganiseerd vanuit het Verzuimloket. In dit loket werken de FCB, de brancheorganisatie Kinderopvang en andere organisaties samen om werkgevers in de kinderopvang een aantrekkelijk pakket te bieden voor de duurzame inzetbaarheid van werknemers, de aanpak van verzuim en preventie hiervan. De bijeenkomst op 9 juni vindt plaats in Rotterdam. Die van 25 juni in Utrecht. Kijk op de website fcb.nl voor meer informatie. 
 
© Nationale Onderwijsgids