Logo_logo_kindwijzer

KINDwijzer, het samenwerkingsverband tussen tien kinderopvangorganisaties in Nederland, wil met een koerswijziging inspelen op de vele veranderingen die gaande zijn in de kinderopvangbranche. Dit betekent onder meer dat de organisatie zich open stelt voor andere kinderopvangorganisaties die belang hebben bij lidmaatschap. Dit meldt Kinderopvangtotaal.

Het oorspronkelijke beleid van KINDwijzer is volgens de organisatie niet langer houdbaar in het licht van de overnames, fusies en faillissementen die spelen in de branche. Ook de harmonisatie van het peuterspeelzaalwerk en de opkomst van integrale kindcentra (ikc's) vereist een andere focus. Door het aantal leden uit te breiden hoopt KINDwijzer het bestuurlijk platform te verbreden wat bestuurders vervolgens een landelijk perspectief biedt, naarst het lokale perspectief dat zij hebben als regionale instellingen. Ook wil KINDwijzer inzetten op samenwerking met kennisinstellingen om te komen tot een integrale visie op kindontwikkeling. Kennis en expertise waarvan kinderopvangorganisaties die lid zijn kunnen profiteren.
 
KINDwijzer hoopt vooral organisaties die een relatie hebben met het basisonderwijs en zorg- en welzijnorganisaties als nieuwe leden binnen te halen. De bedoeling is dat kinderopvangorganisaties die op lokaal niveau al bezig zijn met het ontwikkelen van een integrale vorm van kinderopvang, dit thema ook vanuit landelijk perspectief met elkaar kunnen bespreken. Daarbij benadrukt KINDwijzer wel geen belangenbehartigingsfunctie voor de branche te ambiëren. Meer informatie op www.kindwijzer.nl.
 
© Nationale Onderwijsgids