Normal_kinderopvang_peuters_kring_kinderen

Op vrijdagmiddag 29 mei organiseert FCB Kinderopvang de werkconferentie Beroepsethiek in de kinderopvang. De werkconferentie is bedoeld voor leidinggevenden en pedagogisch medewerkers. De conferentie op 29 mei sluit het gelijknamige pilotproject af. Dit project is opgesteld omdat onder meer werkgevers- en werknemersorganisaties bijscholingscursussen willen ontwikkelen over beroepsethiek in de kinderopvang. Dit meldt Brancheorganisatie Kinderopvang.

Bij ethiek gaat het over alledaagse dingen, zoals communicatie met ouders, collega's en kinderen tot Voedingsbeleid en uitstapjes. Reflectie over deze onderwerpen is belangrijk voor leidinggevenden en pedagogisch medewerkers om steviger in de schoenen te staan, benadrukt de Brancheorganisatie.

De conferentie wordt ingeleid door de dagvoorzitter, waarna er een bijdrage komt van een gastspreker. Verder zijn er ook twee workshops 'reflectie moet je doen' en reflectie kun je leren'. Deelnemers van de conferentie ontvangen na afloop een certificaat. De conferentie op 29 mei is van 13.00 tot 17.00 uur bij FCB Kinderopvang in Utrecht. Deelname is kosteloos. Voor opgave moet een mail gestuurd worden naar kinderopvangethiek@gmail.com. De inschrijving sluit op vrijdag 15 mei. 

© Nationale Onderwijsgids