Normal_kinderopvang_peuter_begeleider_leidster

FNV Zorg & Welzijn wil druk uitoefenen op werkgevers in de kinderopvangbranche. Met een speciale website en twitter-account vraagt de vakbond om aandacht voor de vastgelopen cao-onderhandelingen in de kinderopvang. De vakbond vraagt pedagogisch medewerkers om te tekenen voor een goede cao. Dit meldt Kinderopvangtotaal.

De FNV benadrukt op de website dat het voor pedagogisch medewerkers lastig is om iedere dag weer goede kwaliteit te bieden zonder een cao met heldere afspraken. De onderhandelingen tussen werkgevers en werknemers-organisaties zitten vast. De reden hiervan is dat de wensen van werkgevers en werknemers te ver uit elkaar liggen. De vakbonden willen af van 0-uren-contracten, meer zicht op vaste contracten, een salarisverhoging en minder werkdruk. Volgens de Brancheorganisatie Kinderopvang is het in deze tijd niet realistisch om dit allemaal van werkgevers te vragen. De Brancheorganisatie vindt het onverantwoord om de werkgevers nog meer uit eigen middelen te laten betalen.

Het vorige cao liep af op 31 december 2014, sinds die tijd zit de kinderopvang zonder cao. FNV wil handtekeningen verzamelen om inzichtelijk te maken hoeveel behoefte er bij werknemers is aan een nieuwe cao. De handtekeningen worden uiteindelijk aan de werkgeversorganisatie aangeboden.

© Nationale Onderwijsgids