Normal_school_opvang_kind_peuter_baby

De uiterlijke datum waarvoor kinderopvangorganisaties en gastouderbureaus subsidie kunnen aanvragen voor taal- en interactietrainingen is uitgesteld. Dit zou de laatste week zijn dat subsidieaanvragen konden worden ingediend maar het Agentschap SZW heeft de deadline nu op 30 april gezet. Dit meldt Kinderopvangtotaal.

Gjalt Jellesma van het Bureau Kinderopvang Kinderopvang (BKK) is blij met de verlengde aanvraagtermijn. “Het beschikbaar bestelde bedrag moet natuurlijk zo goed mogelijk besteed worden”, reageert het BKK-bestuurslid. “De aan vraag voor de subsidie loopt zeker niet slecht, maar het kan altijd beter”.

De subsidie moet een stimulans voor kinderopvangorganisaties en gastouderbureaus vormen om hun personeel een taaltraining te laten volgen. Uit onderzoek is gebleken dat het taalniveau en de interactievaardigheden van pedagogisch medewerkers en gastouders niet altijd op het gewenste niveau is. Het is nodig om de taalvaardigheid van kinderopvangmedewerkers te verbeteren om ook de taalachterstand bij jonge kinderen te kunnen terugdringen en voorkomen.

In totaal is er 15 miljoen euro subsidie beschikbaar voor de gehele kinderopvangsector. Twee trainingen komen in aanmerking voor de subsidie. Dat zijn de trainingen TINK van Sardes en Oog voor Interactie van het Nederlands Jeugdinstituut.  Meer informatie over de subsidie is te vinden op de website van BKK. Het indienen van een aanvraag voor subsidie kan via Agentschap SZW.

© Nationale Onderwijsgids