Normal_kinderen_sport_sportdag

Maandag 23 februari wordt het nieuwe platform Kinderopvang in beweging (KOiB) gelanceerd. Het doel van dit platform is kinderen van 0 tot 12 jaar eenvoudig, gevarieerd en op een leuke manier te laten bewegen. Dit meldt Kinderopvang in beweging.

Tijdens de kick-off worden zowel de website als een app voor pedagogisch medewerkers in kinderopvang, peuterspeelzalen en (gast)ouders gelanceerd. De app staat vol met oefeningen en beweegspelletjes die zijn toegelicht met filmpjes en foto's.

De initiatiefnemer van het platform is Johan Brinkman, sportdocent op het ROC van Twente. “Binnen de kinderopvang bestaat er vaak een drempel om echt met bewegen aan de slag te gaan. Er wordt gedacht dat het ingewikkeld of ‘veel gedoe’ is, en er veel tijd in de voorbereiding gaat zitten. Dat hoeft helemaal niet. Daarom hebben we deze app ontwikkeld. Het maakt niet uit hoeveel tijd je hebt, hoe oud de kinderen zijn of wat het leerdoel is. Er is altijd een passend spel of oefening beschikbaar”, aldus Brinkman. Het team achter het platform en de app hebben allemaal een pedagogische of sportachtergrond.

KOiB wil later ook nog een online kennistuin lanceren. Hierop komen onder andere interviews, screenvideo's en gratis eBooks voor praktische informatie.

© Nationale Onderwijsgids