Normal_ironing_a_shirt

Stichting Kinderopvang Amersfoort (SKA) doet veel voor de Amersfoortse ouders. Zo biedt de kinderopvang sinds maandag naast een maaltijdservice en kinderkapper ook een strijkservice aan. Dit meldt AD.

Ouders kunnen nu ook hun ongestreken wasgoed meenemen als ze hun kinderen op het kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaal of voorschool brengen. Halen ze aan het einde van de dag hun kinderen weer op, dan staat hun wasgoed gestreken voor ze klaar. “Des te minder zij hoeven te doen, des te meer tijd ze hebben voor de kinderen”, vertelt SKA-woordvoerder Feikje Meeuwsen. De gemaksdienst wordt bij acht vestigingen van de SKA uitgeprobeerd.

Het strijken wordt gedaan door Strijkservice Mihaela van Mihaela Taber. “Ik heb al zes kratten wasgoed opgehaald. Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt. Maar zeg nou zelf, sommige ouders kunnen nuttigere dingen bedenken dan vier uur per week de was strijken.”

Als het aan de SKA ligt houdt het bij strijken niet op. “Binnenkort willen we beginnen met onze coffee-to-go voor ouders. We hebben het ook gehad over een boodschappenservice. De ouders leveren een briefje in en kunnen dan 's avonds hun boodschappen ophalen. We moeten nog bekijken of dit haalbaar is. Ook zijn we bezig met een spellenuitleenservice.”

© Nationale Onderwijsgids