Normal_voorlezen_kind_moeder_boek

De gemeente Tiel wil dat ouders meer betrokken worden bij de vroeg- en voorschoolse educatie (vve) van hun kind. De ouderbetrokkenheid moet een vast onderdeel worden in het beleid van kinderopvangorganisaties en basisscholen, vindt de gemeente. Door ouders meer bij de extra lessen te betrekken moet het wegwerken van eventuele achterstanden bij de kinderen beter beklijven. Dit meldt de Gelderlander.

Voor veel gemeenten in Nederland geldt dat de Onderwijsinspectie van mening is dat het vve-aanbod voor verbetering vatbaar is. Zo ook in de gemeente Tiel. De gemeente hoopt dat door ouders meer bij het onderwijs te betrekken, de lessen meer effect hebben op de kinderen.

De aandacht van ouders bij het spelen en leren van kinderen blijkt belangrijk voor de mate waarin het kind vorderingen maakt. Ook de omgang van leerkrachten en pedagogisch medewerkers met ouders kan daar invloed op hebben. Tiel gaat nu eerst op twee locaties voor peutereducatie samen met ouders en medewerkers onderzoeken hoe het ervoor staat met de ouderbetrokkenheid en wat er gedaan kan worden om de betrokkenheid te stimuleren.

© Nationale Onderwijsgids