Normal_kinderopvang_peuter

Stichting Kinderopvang Huizen (SKH) wil een speciaal opvangarrangement gaan aanbieden voor peuters van wie de ouders geen aanspraak maken op kinderopvangtoeslag. De organisatie wil voorkomen dat deze kinderen niet naar de opvang kunnen doordat hun ouders de kosten niet kunnen opbrengen. Deze groep peuters kan nu op het kinderdagverblijf terecht tegen een gereduceerd tarief, meldt SKH.

Peuters van wie alleen de vader of de moeder werkt, komen niet in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. Als er ook geen sprake is van een taalachterstand, mogen ze ook geen gebruik maken van de VVE-subsidie van de gemeente. Voor veel ouders blijft dan alleen de relatief goedkopere peuterspeelzaal als opvangmogelijkheid over maar daarvoor bestaat in Huizen een lange wachtlijst. Via een 'Peuterarrangement à la carte' wil SKH nu tegemoet komen aan de ouders van deze groep peuters. De kinderen mogen tegen gereduceerd tarief een ochtend komen spelen op een kinderdagverblijflocatie van SKH.

“De kinderen kunnen nu voor hetzelfde bedrag als dat je kwijt zou zijn aan een oppas, onder begeleiding van gediplomeerde pedagogisch medewerkers een of meerdere ochtenden heerlijk samen spelen, knutselen en puzzelen. Dat is bovendien leerzaam en goed voor de sociale ontwikkeling', zegt Marloes Klein van SKH als verantwoordelijke voor de speciale peuterarrangementen.

© Nationale Onderwijsgids