Normal_oor

Ter gelegenheid van het aanstaande 225-jarig jubileum organiseert Kentalis in Groningen op 29 januari 2015 het symposium ‘Als horen, praten of communiceren niet vanzelf gaat’. Een symposium over kinderen en jongeren die een taalontwikkelingsstoornis hebben, doof of slechthorend zijn. Dit meldt Kentalis. 

Het symposium is gericht op verwijzers zoals (jeugd-)artsen, kno-specialisten, wijk(jeugd)verpleegkundigen, casemanagers jeugd en integrale vroeghulp, GGD medewerkers, logopedisten, gemeenten, onderwijsinstellingen, pedagogisch medewerkers etc. Voor diverse beroepsgroepen is accreditatie aangevraagd. Voor artsen is deze inmiddels goedgekeurd.
 
Er is een keuze uit een aantal (wetenschappelijke) lezingen, daarnaast wordt een informatiemarkt ingericht met het aanbod dat Kentalis de doelgroep biedt op het gebied van onderzoek, zorg en onderwijs. Denk aan informatie over vroegtijdige herkenning, effectieve behandelmethoden en passend onderwijs.
 
Het symposium vindt op 29 januari 2015 van 16.00 tot 20.30 uur plaats in de Oosterpoort Groningen. Deelname is gratis. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor het symposium via de website www.kentalis.nl/symposium. Hier vindt u ook een overzicht van de lezingen.
 
© Nationale Onderwijsgids