Normal_download__2_

Medewerkers werkzaam in de kinderopvangbranche krijgen het goedkoopste kerstpakket, zo blijkt uit onderzoek van kerstpakkettenbedrijf Tintelingen. De organisatie onderzocht welke branches het meest toeschietelijk zijn naar hun werknemers. De kinderopvangbranche besteedt gemiddeld 29,28 euro aan het kerstpakket. Dit meldt Kinderopvangtotaal. 

Van alle onderzochte branches, krijgen medewerkers uit de kinderopvang het goedkoopste kerstpakket. Werknemers in zorg en onderwijs krijgen kerstpakketten die ongeveer gelijkwaardig zijn aan elkaar. Mensen die in de industrie, retail en overheid werken zijn beter af. Hun kerstpakket heeft een meerwaarde van gemiddeld 14 euro. Dit is te verklaren vanwege de lonen, aldus Tintelingen. Het kerstpakket is duurder naarmate een werknemer meer verdient. 
 
Kleinere bedrijven spenderen daarnaast meer aan kerstpakketten dan grotere bedrijven. Waar een kerstpakket gemiddeld 32 euro kost bij een groot bedrijf, is dit 42,50 euro bij de kleinere werkgevers. Dit scheelt ruim 10 euro. Dit is omdat de uiteindelijke kosten bij een groot bedrijf groter zijn dan bij een klein bedrijf. Ook hebben kleinere werkgevers vaker een persoonlijke relatie met hun werknemers. 
 
© Nationale Onderwijsgids